Sandboardozás egy mérföldnyire a Huaca del Sol romtól

Sandboarding Conache

Az Otra Cosa Network-nél való önkéntes munka számos lehetőséget kínál a peri tájak felfedezéséhez és a szórakoztató sportok kipróbálásához. Egy csapat belevaló önkéntessel nemrég úgy döntöttünk, hogy próbáljuk a “sandboardozást”, ami hasonló, mint a snowboard, csak homokon, és felfezezzük Huanchaco környékét.

Kalandjaink, mielőtt eljutottunk volna a homokdűnékbe

Egy tipikus perui furgonnál indultunk neki a félnapi kirándulásnak. Elhaladtunk néhány ősi rom mellett, mint a Chan Chan és Huaca del Sol y de la Luna (ezekről hamarosan olvashattok) . Közvetlenül a cél elérése előtt azonban, eltévedtünk a keskeny földutakon. A mindig segítőkész helyiek szerencsére útbaigazítottak minket, de mielőtt rátértük volna a helyes útra, elakadtunk a homokban!

Elakadt furgon

Beragadt kombi

Az “önkéntes erő” egyesítésével sikerült kitolnunk az autót. Azonban az öröm nem tartott sokáig: a korábban beszorult gumi kilukadt! Még el sem jutottunk a homokdűnékhez, az izgalom és az adrenalin már megvolt bennünk. Szerencsénkre a közelben találtunk egy jó műhelyt, ahol hip-hop kicserélték a lapos kereket.

lapos kerék

Az önkéntesség szórakoztató része

Végül megérkeztünk a Laguna del Conache-ba, készen a sandboard versenyre. Itt nem érdemes menedékre vagy felvonóra számítani, ahogy a snowboardozásnál megszoktuk! Fel kell másznod a meredek dombon, anélkül, hogy süllyednél a 30 centis homokban a tűző déli napon.

A homokban csúszkálni elég szórakoztató élmény, érdemes rászánni egy önkéntes napot. A második csúszásnál már tényleg lehet élvezni a dolgot – kivéve, ha elveszíted a barátod telefonját útközben (és minden sandboarding-os videót rajta), és meg kell állnod, hogy megtaláld. De szerencsére a két érintett srác 5 perces keresés után megtalálta a telefont, és az örömteli egyensúly helyreállt.

Csúszom le a homokdombon
Csúszom le a homokdombon

Remek perui ételek, salsa, teli medence – minde, amit egy sportos önkéntes kívánhat

Néhány csúszás után fáradtnak és rendkívül éhesnek érzi magát az ember, így itt volt az ideje, hogy keressünk egy kellemes éttermet, ha lehetséges, egy teli medencével! Csak egy kőhajításnyira a Huaca del Sol piramisától, vonzó éttermek sorakoznak az úton, de legtöbbjüknek üres volt a medencéje. (Valójában tél van Peruban). Végül a Gastronómico Sol y Luna-ban kötöttünk ki, ahol egy zenekar latin zenét játszott, és az emberek táncoltak, egy perccel az ételük befejezése után. A Huaca del Sol látványa lenyűgöző volt, mi pedig kipihentük magunkat remek perui ételeket fogyasztva a teli medence szélénél vagy épp benne.

A medence szélén
A medence szélén

Egy hosszú, élményekkel teli nap után, önkéntes csoportunk visszaindult Huanchacóba, ismét elhaladva Chan Chan előtt, élvezve az elhagyhatatlan reggaeton zenét. Annak ellenére, hogy visszaérve el tudtunk volna aludni egy perc alatt, nem hagyhattuk ki a “napi önkéntes hagyományt”: a naplemente megnézését a strandon. Úgyhogy végül is az utolsó napsugarakat sörrel a kézben vagy épp kézen és fejen állva élveztük.

Mindent egybevetve, ez egy bolondos és izgalmas nap volt. Azt hiszem, van valami oka annak, hogy minden egyes önkéntes szeretné kipróbálni a sandboardozást, ahol az adrenalin és a kaland találkozik.


Ez a blog először angolul jelent meg az Otra Cosa Network weboldalán.

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s